Thursday, March 01, 2007

Ikke min oppgave, men noe må da lagres...

For de som ikke aner hva nam er, og heller ikke kjører mc, les videre eller gå et annet sted. Av og til faller noen utsagn i baren som bare bør tas vare på. Jeg er vel kjent med at dette er en oppgave som egentlig tilligger andre, og jeg er stort sett bare en lurker i baren. Men allikevel, følgende utsagn må jeg bare lagre. Noen (Herr Bang) spør i en tråd (sitat):


Hvor ble de av alle sammen, alle de gamle heltene?

Gikk de hjem?

Hvorpå "mac" svarer følgende bevingede ord:


Det hviskes fortsatt om heltedåder og bragder, om DoD'eres overdådige treff i De Dype Skoger, om DAMN og 900 cc bæplukkere og ovloV, om buddhister fra Flatlands, fartsmonstre fra Finland og besøkende brødre fra Sveariket med uendelige powernaps etter tusener av mil forkledt som arkeolog på italiensk stål. Det ryktes om en velformet hekk innpakket i italiensk skinn som nesten forårsaket en ulykke, en figur med raket skalle, bukkeskjegg og balluminium, en annen med seilersko som motorsykkelstøvler. Det mumles om brorskap, dårskap, barskap og farskap. Om telt og hotellrom, om Baren(tm), om Bjørnepalasset, om Grava, om EBS(tm) og EBB(tm). Om MacAllan og Aass. Om slosskamper med laservåpen, Jägermeister og gocarts. Om vinterlagring av Ducatier i blokkleiligheter, om scottoilere og katter.

Noen gikk sin vei, noen ble, og noen gikk og kom tilbake igjen. Og nye kom til - alle på to hjul, på evig jakt etter neste sving, neste bakketopp, neste vannhull. På nye sykler og på gamle sykler. I bunnløs vinterdepresjon og på jakt etter våren.

Sånn kan de sies. Snart kommer våren, og vi kan atter plukke frem redskapen folkens. Jeg føler snøen smelter allerede.

No comments: