Monday, February 15, 2010

Å velge en telefoniavtale - avsluttet

Vi har valgt! Som jeg antydet sist ble dette et valg mellom to operatører som sto veldig likt. Så likt at vi hadde store problemer med å skille dem.

I prosessen hadde vi litt forskjellige spørsmål til leverandørene, basert på innrettning på avtalene. Og stort sett kom de tilbake med gode svar. Når leverandørene i utgangspunktet var ganske nær hverandre når det gjaldt pris, ble det ikke lett å skille dem på dette punktet. Vi måtte derfor se nærmere på andre kriterier, slik som administrativ løsning, datatrafikk, wlan-soner, og andre mindre detaljer. Etter å ha vurdert alle parametere mot hverandre klarte vi tilslutt å velge en leverandør. Vi kommer til å inngå ny avtale med NetCom.

Når vi nå bytter leverandør på telefoni kommer vi også til å gjøre noen andre grep. Vi kvitter oss med vår fasttelefoniløsning. Etter å ha regnet litt på sakene, fant vi ut at vi betaler omtrent 150.000,- i året for et system som vi bruker for 50.000,- Ingen god deal. Grunnen er selvsagt at de aller aller fleste benytter mobiltelefon uansett. Så dette ble et enkelt valg.

Det som gjenstår før vi er i mål er å finne ut hvor vi parkerer vår eksisterende serie, slik at de som ringer oss kan få vite hvor de skal ringe for å komme i kontakt med oss. Tre månder burde vel være en passende periode tenker jeg. Og så må vi finne et appart som kan brukes som konferansetelefon. Jeg tipper vi finner noe hos Konftel som kan benyttes. Vi må også finne et passende apparat for de som gjerne vil ha en bordtelefon, for eksempel fordi de står veldig lenge på vent ofte, og ikke ønsker å binde opp mobiltelefonen sin.

Parallelt med dette setter vi igang jobben med å konvertere fra Ventelo til NetCom. Mer om den prosessen kommer senere!

No comments: