Wednesday, October 12, 2011

Nytt fra søknadsfronten

I løpet av siste døgn har jeg vært involvert i å sende to søknader fra Simula - en søknad om rammebevilgning for prosjektetableringsstøtte og en søknad om ERC Starting grant for en av våre dyktige forskere. Forskningsrådet har opprettet PES ordningen for å stimulere på økt satsning mot EU, og siden det er nettopp det vi ønsker å gjøre i 2012 passer det godt for oss å søke. Det vil være en flott hjelp i arbeidet om vi får innvilget en rammebevilgning.

ERC Starting grant er av det mer prestisjefulle en forsker kan oppnå. Det er tøff konkurranse om bevilgningene, både fordi det er mange som søker og fordi de aller fleste som søker er svært dyktige forskere. Søknaden vi har sendt inn ble også sendt inn for to år siden, og forskeren nådde nesten helt opp. Vurderingen fra EU var så god at det ble bevilget en delvis finansiering av prosjektet fra NFR. I år er søknaden gjort enda bedre, og forskeren har fortsatt å levere gode resultater i perioden siden sist — så vi håper han når helt opp denne gangen.

For meg personlig har det vært nyttig å være i begge prosessene. Jeg har funnet ut at EU har et godt system for elektroniske søknader (EPSS), og både forskningsrådets og EUs system fungerer etter hensikten. Nå skal det jobbes med nye prosjekter mens vi venter på resultatene for disse søknadene!

No comments: